Breda Kutin, predsednica Zveze potrošnikov Slovenije, ki je opozorila na anomalije predloga zakona o varstvu potrošnikov in posledično dosegla ukrepanje gospodarske ministrice – med drugim ohranitev obveznih garancij in napoved ukinitve Urada za varstvo potrošnikov.

Igor Šoltes, predsednik računskega sodišča, ki je z zahtevo po razrešitvi finančnega ministra Franca Križaniča, zaradi neustrezne odzivnosti na revizijsko poročilo vnovič sprožil špekulacije o politični motiviranosti odločitve.

Marjeta Drobnič, ki je za prevod romana Vročica in sulica Javierja Mariasa prejela nagrado esAsi – Španija v Sloveniji. Za najboljši prevod iz španščine v slovenščino nagrado podeljuje veleposlaništvo kraljevine Španije v Sloveniji.

Gorazd Bedrač, vodja tekmovanja 47. Zlate lisice, ki je za izvedbo obeh tekem svetovnega pokala pod Pohorjem s številno ekipo vložil ogromno energije in optimizma, a je naposled zaradi previsokih temperatur moral priznati premoč narave.

Milena Zupančič in Vita Mavrič, ki sta po dolgoletni predanosti ambasadorstvu dobre volje in opozarjanju na kršenje otrokovih pravic zaradi domnevnih nepravilnosti, nezakonitosti in spornega poslovanja slovenskega Unicefa, podali odstopni izjavi.

Jure Čokl