Dejan Zavec, ki je v ljubljanskih Stožicah v dvoboju premagal Američana Paula Delgada in že tretjič ubranil naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji po različici IBF.

Katja Groleger Sršen, predsednica Društva KROS in zdravnica v URI Soča, kjer so s skupnimi prizadevanji opremili multisenzorično sobo za kakovostnejšo rehabilitacijo otrok z motnjami v razvoju in možganskimi poškodbami.

Tina Maze, ki je na svetovnem prvenstvu v Garmisch Partenkirchnu osvojila drugo mesto v superkombinaciji, peto v smuku in slalomu, v veleslalomu pa postala svetovna prvakinja.

Jože Rihtar, rudar velenjskega Premogovnika, iz čigar izjemno bogate zasebne zbirke mineralov je v okviru velenjskega muzeja zrasla Hiša mineralov, ki jo bo ta poznavalec in iskalec mineralov tudi vodil.

Janez Mejač, baletni plesalec, dolgoletni vodja ljubljanskega baleta, pedagog, koreograf in režiser, ki je zaznamoval baletno umetnost v drugi polovici 20. stoletja in prejel nagrado Društva baletnih umetnikov Slovenije za življenjsko delo.

Jure Čokl