Breda in Tine Varl, avtorja nepozabnih Zverinic iz Rezije in ustvarjalca, ki sta se podpisala pod več kot 200 lutkovnih predstav doma in v tujini. Za življenjsko delo in izjemne dosežke sta prejela priznanje Javnega sklada za kulturne dejavnosti.

Helena Zalokar, predsednica Društva življenje brez nasilja, ki je za odlično poskrbljeno varstvo občutljivih osebnih podatkov svojih varovancev, prejelo nagrado Informacijskega pooblaščenca.

Marko Komac, direktor Geološkega zavoda Slovenije, kjer so s številnimi strokovnjaki in uglednimi ustanovami pri nas, izdali obsežen in do zdaj najcelovitejši prikaz geološke zgradbe Slovenije v knjigi Geologija Slovenije.

Damjan Žugelj, direktor Agencije za trg vrednostnih papirjev, ki je po opozarjanju na neustrezno ukrepanje Banke Slovenije v primerih spornih managerskih prevzemov, po zaslišanju Marka Kranjca pred preiskovalno komisijo DZ, guvernerja pozval k odstopu.

Bojan Dolar, predsednik uprave podjetja Nolik, kjer od leta 1974 izdelujejo otroške stole Tripp Trapp. Stole, ki se v 36 letih proizvodnje niso spreminjali, danes izdeluje 85 ljudi, letos pa so izdelali že 5 miljontega.

Jure Čokl